Tarta ekspresowa - tu się tylko wszystko wrzuca i zapieka. Rewelacyjna na szybką kolację lub ekspresowy obiad.
Składniki:
opakowanie ciasta fracuskiego
1 torebka świeżego szpinaku
200 g boczku wędzonego
150 g fety
spora kiść pomidorków koktajlowych
2 kulki mozarelli
3 jajka
250 ml jogurtu greckiego
sól
pieprz
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć gotowym ciastem, ponakłuwać dno widelcem.
Szpinak porządnie umyć i ułożyć go na cieście. Na szpinak rozsypać boczek pokrojony w drobne słupki i sery pokrojone w kostkę. W misce roztrzepać jajka z jogurtem, posolić i popieprzyć. Wylać na tartę.
Na wierzchu poukładać pomidorki przecięte na pół.
Wstawić do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Piec około 25-30 minut.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz